Storleksguide för halsband

STORLEKSGUIDE: VILKEN HÄLSBANDSLÄNGD SKA DU VÄLJA?

Längden på din halsband har stor betydelse för hur det ser ut. Föredrar du en tätare look, eller får halsbandet gärna vara lite längre? I vår guide för att välja längd på din halsband hjälper vi dig att bestämma vilken storlek du bör välja för att uppnå den look du önskar.

STORLEKSGUIDE: HÄLSBAND FÖR KVINNOR

För kvinnor är ett halsband mellan 42 och 45 cm ett klassiskt val, som faller vackert över nyckelbenen och har en bra mellanlängd. Det passar också bra till halsband med hängen.

Om du vill ha en mer choker-liknande look, bör du välja halsbandslängder mellan 35 och 40 cm. Du kan eventuellt mäta omkretsen av din hals om du är osäker – vi är alla olika, och ditt tätt sittande halsband bör inte vara obekvämt att bära.

Längre halsband för kvinnor har vanligtvis en längd på cirka 55-60 cm. De passar också bra till halsband med hängen, om du vill ha en något lägre placering på hänget.

STORLEKSGUIDE: HÄLSBAND FÖR MÄN

När vi talar om halsband för män, är den typiska längden mellan 50 och 55 cm. Om du har på dig en skjorta, kommer den att ligga snyggt mellan de två översta knapparna, och på en klassisk T-shirt med rund hals kommer den också att vara synlig utanpå T-shirten.

För en mer tät sittande look bör du leta efter halsband på 40-45 cm. Se till att inte välja ett halsband som är för kort; det ska fortfarande vara bekvämt att bära. Den korta längden på halsband passar bra för att kombineras med längre halsband.

Om du letar efter ett halsband med ett hänge, föredrar vissa att sätta det i ett något längre halsband på upp till 60 cm. Det ger hänget en snygg och synlig placering på bröstet.

VÄLJ RÄTT LÄNGDER NÄR DU SKA KOMBINERA FLERA HÄLSBAND

Om du vill kombinera flera halsband kan du välja ett kraftigt halsband som vårt Chunky Curb Chain i en längd ända ner till 40 cm och kombinera det med längre halsband med eller utan hängen. Du kan såklart också välja ett mer spinkigt halsband – det spelar ingen roll för den rekommenderade längden.

Om du gillar den staplade looken kan du utan problem kombinera tre halsband i olika längder. Satsa till exempel på ett halsband på 40 cm, ett på 45 cm och ett på 50 cm, om de inte ska ligga för långt ifrån varandra på halsen och bröstet.

BEHÖVER DU VÅR HJÄLP?

Har du frågor om våra halsband och deras storlek? Då är du välkommen att kontakta oss genom att skicka ett mail till hello@ixstudioscph.com. Du får också gärna kontakta oss via vår livechatt, där vi också kan svara på dina frågor.

Varukorg

Grattis! Din beställning kvalificerar sig för gratis frakt You are 1 199 kr away from free shipping.
Inga fler produkter är tillgängliga för köp