Hero image

UNDERHÅLL OCH SKÖTSEL

Hero image

På IX STUDIOS lägger vi stor vikt vid kvalitet och hantverk. Smycken av god kvalitet håller för evigt, och vi vill hjälpa dig att se till att dina IX STUDIOS-smycken förblir så fina och glänsande som möjligt under hela sin långa livslängd.

Ädelmetaller och ädelstenar kräver vård och underhåll för att bevara sitt vackra utseende - här kan du läsa mer om hur du tar hand om både dina silver- och guldsmycken i vardagen och hur du rengör dem på det mest skonsamma sättet.

Bevara dina smyckens vackra utseende genom att behandla dem väl

I vardagen tänker du kanske inte så mycket på dina smycken och vad de utsätts för. Men om du vill bevara dina smyckens ursprungliga glansiga utseende är det en bra idé att vara medveten om vilka situationer du bör undvika. I korthet handlar det om följande:

  • Du utsätter inte dina smycken för hårda stötar och slag.
  • Dina smycken inte kommer I kontakt med kemikalier.
  • Undvik att bära smycken när du badar eller tvättar händerna.
  • Du sover inte med dina smycken på.
  • Förvara dina smycken separat i ett smyckeskrin eller en väska.
Hero image
Hero image

Undvik stötar, slag och kemikalier

Våra smycken är tillverkade av 100% återvunnet sterlingsilver eller 22 karats guldpläterat 925 sterlingsilver. Ädelmetallerna är mjuka och tål inte hårda stötar - för att förlänga beläggningens hållbarhet är det därför viktigt att du tar hand om dina smycken. Massiva smycken av silver, som våra signetringar, kan lätt kollidera med andra ytor, vilket kan orsaka repor. Repor och bucklor ses inte som skadade smycken, utan bara som tecken på normal användning - men de bör ändå undvikas så mycket som möjligt.

Våra naturstenar är också känsliga. Vi uppmanar dig att vara försiktig så att du inte slår i hårda ytor eller utsätter stenarna för kemikalier. Detta kan leda till att stenen i din ring eller ditt halsband förlorar sin lyster.

Ta hand om dina smycken varje dag och förvara dem på rätt sätt

Slutligen rekommenderar vi också att du tar av dig dina smycken innan du tvättar händerna eller badar och när du använder krämer, parfymer eller hårprodukter.

Vi rekommenderar också att du tar av dig dina smycken när du sover och att du förvarar dina smycken i ditt IX STUDIOS smyckeskrin eller smyckesväska när du inte använder dem. Förvara dina smycken separat så att de inte repar varandra eller trasslar in sig i varandra.

Hero image

Rengöring av smycken - Så här gör du

Oavsett om dina smycken är gjorda av silver eller guld behöver de ibland lite omvårdnad för att hålla sig fina. Att regelbundet rengöra sin smyckessamling är något som många inte prioriterar i sitt dagliga liv - men vi lovar dig att du kommer att få så mycket mer glädje av dina smycken om du ser till att de ser så bra ut som möjligt. Vi rekommenderar att du använder IX STUDIOS smyckesrengöring för att rengöra dina smycken. Du hittar den här.

Gemensamt för våra smycken är att de är tillverkade av rena ädelmetaller, vilket innebär att de har potential att hålla sig vackra i många år med rätt behandling - men också att de inte tål vad som helst. Använd därför inte rengöringsmedel som inte är godkända för just den typ av ädelmetall som du rengör, och skrubba aldrig smycken med t.ex. grova trasor eller rengöringssvampar. Använd därför en godkänd smyckesrengöring för silver- och guldpläterade smycken, som IX STUDIOS egen.

Tips för bästa rengöring av silversmycken

Det är svårt att undvika att silver oxideras och får en mörkare färg med tiden. Det beror på att silver reagerar med luftens syre, så du kan minska oxidationen genom att förvara dina silversmycken i en smyckesask. Dina silversmycken kommer dock så småningom att behöva rengöras.

När du behöver rengöra dina silversmycken, oavsett om det är ett par örhängen eller en silverkedja, är det bästa du kan göra att använda vårt smyckesrengöringsmedel och följa instruktionerna på förpackningen.

Om du inte har tillgång till en godkänd smyckesrengöring rekommenderar vi att du använder en mjuk, fuktig trasa för att ta bort oljor och annan smuts. När du använder en mjuk trasa riskerar du inte att göra irriterande repor i dina smycken - kom ihåg att silver är ett relativt mjukt material som kan bli repigt om det inte behandlas varsamt.

Behöver du hjälp? Du kan alltid komma förbi en av våra butiker och få dina IX STUDIOS-smycken rengjorda av ett proffs.

Hero image

Det säkra sättet att rengöra guldsmycken

Vid rengöring av guldsmycken finns det en skillnad mellan guldpläterade smycken och massiva guldsmycken.

Våra guldpläterade smycken består av 925 sterlingsilver under guldskiktet. När du polerar guldpläterade smycken måste du vara försiktig så att du inte skadar ytan och sliter för mycket på guldpläteringen. Ett bra tips är därför att använda en mjuk, fuktig trasa på samma sätt som med silversmycken. Det är det mest skonsamma sättet att rengöra dina smycken.

Om smycket är av massivt guld kan du tillsätta en liten mängd diskmedel när du rengör det med en fuktig trasa. Vi rekommenderar dock att du använder vår smyckesrengöring - var bara extra försiktig om dina smycken också är dekorerade med t.ex. natursten, som kan skadas av smyckesrengöringen. Se till att stenen inte kommer i kontakt med rengöringsmedlet, och det är viktigt att ta bort eventuella rester av rengöringsmedel efter polering med varmt vatten.

Fråga oss om råd om du är osäker

Rengöringsråden ovan kan användas på alla våra smycken eftersom de alla är tillverkade i antingen 100% återvunnet 925 sterlingsilver, 22 karat guldpläterat 925 sterlingsilver eller 14 karat massivt guld.

Om du är osäker på hur du bäst behandlar dina IX STUDIOS-smycken är du naturligtvis välkommen att kontakta oss på hello@ixstudioscph.com eller på telefon +45 31 53 37 10.

ACCESSORIES

Se alla
IX STUDIOS - SILVER CLEAN
women
Nyhet
women
Nyhet
men
Nyhet
women
men
IX Key Chain Black
IX Key Chain White
Hero image

CAMPAIGN

MASSIVE PERSONALITY

Hero image

SERVICE

RE-GILDING

Varukorg

Grattis! Din beställning kvalificerar sig för gratis frakt Du är 1 199 kr. bort från gratis frakt.
Inga fler produkter är tillgängliga för köp