På IX STUDIOS bryr vi oss om kvalitet och hantverk. Ädelmetaller och ädelstenar kräver vård och underhåll. Ett smycke varar för evigt och vi skulle vilja hjälpa dig så att dina IX STUDIOS smycken är så vackra och glänsande som möjligt under dess livstid.

Alla våra smycken är gjorda av sterlingsilver eller sterlingsilver belagt med 14 och 22 karat guld. Dessa ädelmetaller är mjuka material och kan därför inte motstå hårda slag. För att förlänga beläggningens hållbarhet är det viktigt att du tar hand om dina smycken.
Solida smycken i silver, precis som våra signerade ringar, kan lätt komma i kontakt med andra ytor vilket kan orsaka repor. Repor och bucklor ses inte som ett skadat smycke, utan bara som ett tecken på normal användning.

Våra naturstenar är också känsliga. Vi uppmanar därför dig att vara försiktig så att du inte slår dessa mot hårda ytor och samtidigt försöker undvika exponering för kemikalier, eftersom detta kommer att orsaka att stenen förlorar sin glans.

Vi rekommenderar att du tar bort dina smycken innan du tvättar händer, duschar, när du använder krämer, parfymer eller hårprodukter eftersom det kommer att göra dina smycken matta.

Vi rekommenderar också att du tar av dina smycken när du sover och att du förvarar dina smycken i ditt IX STUDIOS smyckeskrin eller smyckesäck när du inte använder den. Håll dina smycken separata så att de inte repar varandra eller koalesterar.

Det är en bra idé att rengöra dina smycken regelbundet. Du kan använda en fuktig men mjuk trasa på smycken och försiktigt avlägsna oljor eller smuts. Silverputs kan också köpas hos en guldsmed. Dessutom rekommenderar vi att du årligen kontrollerar dina smycken hos en juvelerare som professionellt kan rengöra dina smycken och kontrollera dina lås, lödning och montering.

IX STUDIOS producerar eleganta och solida smycken och vi rekommenderar att du tar bra hand om dina smycken. Vi tar inte ansvar för dålig behandling eller olämplig lagring.